Vorige | Volgende

Windgatseweg 16 Rockanje

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Te koop op een unieke locatie in Rockanje, grenzend aan bos, duinen en strand, met absolute rust en vrijheid Monumentale boerderij 'de Schaapskooi' op een eigen landgoed van circa 5 Ha. met bos, weilanden, stallen, paddocks, longeercirkel, buitenbak en diverse schuren en opstallen. Het landgoed is gerangschikt conform de natuurschoonwet 1928(Nsw) welk fiscale voordelen kan bieden aan de eigenaar. De schaapskooi is op dit moment onderdeel van landgoed Strypemonde maar krijgt zijn eigen status.
Dit object is geschikt voor paarden liefhebbers, via het ruiterpad bent u naar circa 1 kilometer op het strand.


Terrein indeling:

Middels een oprit toegang tot het landgoed, enorme vijverpartij aan de voorzijde van de boerderij met diverse oude beuken en eiken.
De zuidzijde van de boerderij is volledig afgeschermd middels diverse boomsoorten wat optimale privacy biedt. Aan de achterzijde van de boerderij een paardenstal van circa 182m2 met diverse boxen, zowel groot als klein. Een wagenschuur van circa 22m2 aan de linkerzijde van de stal en twee schuren van circa 106m2 en 54m2 aan de rechterzijde van de stal. Grenzend aan de bosrand een overkapping van circa 77m2.
Direct achter de stallen bevinden zich de paddocks, weilanden, buitenbak en longeercirkel. Het bos is middels paden te bewandelen en heeft een openstellings verplichting tot 2020. De openstelling bevindt zich niet in de directe omgeving van de woning en derhalve ondervindt u daar geen hinder van.

De boerderij met de vele authentieke details dient te worden gemoderniseerd. Vanuit de woonkamer prachtig uitzicht op de vijverpartij. De ramen zijn voorzien van dubbele beglazing. Het schuurgedeelte in de boerderij kunt u bij de woning betrekken, de enorme schuurdeuren en spantenconstructie lenen zich om een robuuste woonruimte te creëren met een prachtig uitzicht. Een moodboard en een globale begroting om de gehele boerderij te renoveren is aanwezig, wat deze prachtige boerderij op deze unieke locatie verdient.

Bekijk de dronevideo om een goede indruk van dit prachtige landgoed te krijgen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met kantoor.
Geschiedenis:
BOERDERIJ De Schaapskooi, bestaande uit een woonhuis met stal aan de achterzijde, op rechthoekige grondslag, bestaande uit een enkele bouwlaag en kapverdieping. Het huidige ensemble dateert uit ca. 1910, toen het oude woonhuisgedeelte, dat functioneerde als jachthuis en rentmeesterswoning werd afgebroken en werd vervangen door het huidige woonhuis. Het ensemble is opgetrokken met gele ijsselsteen, het woonhuis vertoont speklagen en strekken in rode baksteen. Het woonhuis is overkapt door een met gesmoorde tuiles du Nord-pannen gedekte mansardekap (eenvoudige makelaar) met overstek op klossen en houten windveren, de stal door een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak (eenvoudige makelaar) met overstek en windveren. Op de verdieping van het woonhuis een schuifraam uit de bouwtijd. In de stal gietijzeren ramen. Aan de achterzijde van de stal een dubbele staldeur. In tegenstelling tot het huidige woonhuis, stond de oorspronkelijke woning haaks op de stal. De pal ten oosten van het ensemble gelegen muur herinnert nog aan de situering van het oudere woonhuis. In het stalgedeelte zijn nog bouwsporen aanwezig die terug gaan tot het derde decennium van de 18de eeuw. Oorspronkelijk was de boerderij de ontginningsboerderij van de polder Wintgat. Vanaf circa 1850 functioneerde de boerderij ook als rentmeesterskantoor en rentmeesterswoning van de Maatschappij ter Exploitatie van Voorne's Duin en als jachthuis van de familie (van Hoey) Smith Na de splitsing van de erfenis van William Smith in 1919 kwam de boerderij in handen van James van Hoey Smith. Sinds ca. 1938 staat de boerderij aan de oprijlaan van de omstreeks deze tijd aangelegde parkaanleg van de buitenplaats Strijpemonde. Waardering De BOERDERIJ de Schaapskooi is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - vanwege de historische waarde als ontginningsboerderij van de polder Windgat; - vanwege de historische waarde als rentmeesterskantoor, rentmeesterswoning van de Maatschappij ter Exploitatie van Voorne's Duin en als jachthuis van de familie (van Hoey) Smith - vanwege de hoge ensemblewaarde in de aanleg van de buitenplaats Strijpemonde. 
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
vanaf 1906 t/m 1930
In aanbouw
nee
Bouwperiode
vanaf 1906 t/m 1930

Details

Bouwrijpe bouwgrond
nee
Ligging
aan water, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Permanente bewoning
ja
Daktype
mansarde dak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
217 m²
Oppervlakte overige functies
175 m²
Perceel
50000 m²
Inhoud
1300 m³

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal etages
1

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dubbel glas
Soort verwarming
cv ketel, open haard
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2010
Ketel type
HR
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Westvoorne A 1479
Oppervlakte
50000 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
tuin rondom
Hoofdtuin type
tuin rondom
Hoofdtuin achterom
nee
Totale oppervlakte
50000 m²

Garage

Garagesoorten
vrijstaand hout
Capaciteit
4
Aantal
1

Parkeergelegenheid

Faciliteit
openbaar parkeren

Schuur/berging

Aantal
7
Soort
vrijstaand hout
Isolatievormen
geen isolatie
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Windgatseweg 16 Rockanje

naar Windgatseweg 16 Rockanje
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object